Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sastanak Stefanovića sa komandantom snaga EU u BiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa komandantom EU operacije ALTEA u BiH general-potpukovnikom Brisom Udeom, koji je rekao da EU želi da operaciju prilagodi „aktuelnim promenama u međunarodnom kontekstu i pokaže čvrstu posvećenost očuvanju mira i stabilnosti u regionu“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U razgovoru o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u regionu, Stefanović je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za konstruktivan i suštinski dijalog koji smatra osnovnim mehanizmom za prevazilaženje problema, kao i da čvrsto ostaje na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih međunarodno priznatih država i očekuje isto od međunarodne zajednice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
On je podsetio da Srbija predano i vidljivo u praksi gradi mostove saradnje sa svim susednim državama usmerene na razvoj regiona i da predstavlja snažan faktor očuvanja mira i stabilnosti, što namerava i da ostane, prenosi Tanjug.
Ministar je istakao i da pozdravljamo sve napore međunarodne zajednice u očuvanju mira i stabilnosti.
General-potpukovnik Ude upoznao je ministra Stefanovića sa planovima jačanja snaga EUFOR u operaciji Altea u Bosni i Hercegovini u svetlu međunarodne bezbednosne situacije i istakao da su članice Unije, kao meru predostrožnosti, udvostručile prisustvo na terenu.
On je ukazao da Evropska unija želi da operaciju prilagodi aktuelnim promenama u međunarodnom kontekstu i pokaže čvrstu posvećenost očuvanju mira i stabilnosti u regionu.
Sastanak Stefanovića i generala Udea bio je prilika i za sagledavanje doprinosa Republike Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici, misijama i operacijama EU.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala