- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Sada imamo potreban broj ruskih sistema „Iskander“ i S-400

© UPSI MO RFRuski sistem "Iskander"
Ruski sistem Iskander - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Minsk kupio od Moskve potreban broj sistema „Iskander“ i S-400.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ruski predsednik Vladimir Putin i ja smo se dogovorili, kupili smo od Rusije potreban broj 'Iskandera' i S-400, naoružali smo našu vojsku. Sada je to već sasvim druga vojska sa takvim naoružanjem“, poručio je Lukašenko.

To oružje u najmanju ruku može da nanese kolosalnu štetu, ocenio je predsednik na sastanku sa gubernatorom Nižegorodske oblasti Rusije Glebom Nikitinom.
Ranije je Lukašenko govorio da bi Belorusija želela da rasporedi na svojoj teritoriji sisteme „Iskander“ i S-400 „Trijumf“. Kako je naveo, postoji nekoliko primeraka ruske vojne tehnike koja je učestvovala na zajedničkim belorusko-ruskim vojnim vežbama „Saveznička odlučnost 2022“ u februaru, a koju bi beloruska strana želela da trajno zadrži na svojoj teritoriji.
Protivvazdušni sistem Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
RUSIJA
Iz Minska će „videti“ do Berlina: U Belorusiji ostaju ruski sistemi S-400 i „Iskander“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala