- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bundestag oduzeo Šrederu deo privilegija bivšeg kancelara

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaGerhard Šreder
Gerhard Šreder - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Komitet za budžet Bundestaga je većinom glasova podržao odluku da se Gerhard Šreder liši dela privilegija koje ima kao bivši nemački kancelar, saopštila je agencija DPA, pozivajući se na izvore u komitetu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Članovi komiteta su u četvrtak održali sednicu o rešavanju pitanja finansiranja budžeta i troškova, na kojoj je usvojena dodatna odluka o tome da se Šrederu oduzmu kancelarijske prostorije, dok su penzija i obezbeđenje zadržani.
Formalna osnova, kako su ranije saopštili autori nacrta dokumenta, jeste to što kancelar ne koristi kancelarijski prostor koji mu je dostupan i nema saradnike, jer su oni napustili kancelariju nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Odluka je usvojena u kontekstu političkog pritiska na Šredera, kog kritikuju čak i njegovi partijski saradnici zbog bliskih veza s Rusijom i angažmana u ruskim kompanijama.
Šrederov partijski saradnik Olaf Šolc je u martu izjavio da bi bilo ispravno da bivši nemački kancelar odustane od rada u ruskim kompanijama. Socijal-demokratska partija Nemačke, čiji je Šreder član, razmatra mogućnost njegovog isključenja.
Predsednik odbora akcionera Nord strim 2 Gerhard Šreder na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SVET
Šreder: Izolacija Rusije nemoguća, posle specijalne operacije moraćemo ponovo da sarađujemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala