- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tiodorović: Ne zna se uzrok akutnog hepatitisa kod dece

CC0 / Unsplash/Stephen Andrews / Dete u bolnici
Dete u bolnici - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Još se ne može precizno reći i sa sigurnošću tvrditi šta izaziva akutni hepatitis kod dece, od koga je obolelo 450 dece u 30 zemalja sveta, ali postoje pretpostavke koje ukazuju da se možda radi i o koroni, a ne samo o adenovirusu 41, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Govoreći o misterioznom virusu od kog je obolelo više od 450 dece u svetu, Tiodorović je za „Blic“ naveo da su Japanci pre nedelju dana uradili istraživanje koje je pokazalo da može biti adenovirus 41, ali ne isključuju ni koronu.
„S druge strane, pre dva dna je objavljen rad koji su objavili Italijani i Amerikanci, u kome se takođe pominje kovid kao mogući uzročnik“, kazao je Tiodorović.
Tiodorović je istakao da naučnici nisu konkretno zauzeli stav o čemu se tačno radi, pa bi stoga valjalo sačekati sa konačnom dijagnozom.
On dalje objašnjava da, kada je misteriozni hepatitis u pitanju, niko nije ništa precizno rekao o uzročniku, ali svi negiraju vezu sa poznatim hepatitisima, jer su sva deca testirana na A,B,C,D, E tip.
Prema rečima Tiodorovića, nema mesta panici, ali treba pratiti decu i održavati higijenu, kako ruku, tako i hrane i svega onoga sa čime su u kontaktu.
Takođe je istakao da, ako su deca bila u kontaktu sa zaraženima kovidom, moraju se testirati.
„Što je mlađi organizam, to može biti opasniji akutni hepatitis. Mi imamo jedno dete koje je otišlo u Italiju i dobro je što je to urađeno. Tamo je specijalna bolnica za bolesti jetre koja je usko specijalizovana“, dodao je Tiodorović.
Najsavremenija oprema u novoj zgradi Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
DRUŠTVO
Dečak iz Srbije prebačen u Italiju, sumnja se da je zaražen novim hepatitisom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala