- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ministar finansija: Prošao je prvi šok, imamo novca

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaMinistar finansija Rusije Anton Siluanov
Ministar finansija Rusije Anton Siluanov - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Ruska ekonomija je izdržala prvi šok od uvođenja sankcija, izjavio je ministar finansija Anton Siluanov na forumu "Novi horizonti", Ruskog društva "Znanje".
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Da, imaćemo pad ekonomije. Naravno, ekonomija mora da reaguje na sva ta ograničenja. Međutim, to neće biti tako strašno, kao što bi bilo da vlada nije donela odgovarajuće mere podrške. Mislimo da je prvi šok prošao, iako se i dalje spremaju svi ti paketi sankcija", rekao je on.
Prema rečima ministra, Rusija ne može brzo da prebrodi sva uvedena tehnološka ograničenja. Ipak, pametna finansijska i budžetska politika omogući će da se izdrže dalje jačanje sankcija i očuvanje finansijskog suvereniteta.
"Suverenitet ne znači izolaciju. Ne može se govoriti da ćemo se sada zatvoriti, podići zid i živeti zatvoreno", istakao je Siluanov.
On je istakao da Rusija neće proglasiti bankrot, pošto svoja dugovanja može da refinansira u rubljima, ako zapadne strukture budu zatvorene za strane valute.
„26. maja će reći da nemate takvo pravo, a onda će reći, vidite, Rusija nije refinansirala svoja dugovanja. Platićemo u rubljama. Imamo novca“, rekao je ministar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala