- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Pripreme za otvaranje auto-puta od Podgorice do Kolašina u punom jeku /video/

© Foto : YouTube/RTV Novi Pazar, snimak sa ekranaAuto-put Bar-Boljare
Auto-put Bar-Boljare - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
U toku priprema za otvaranje auto-puta Bar-Boljare, prioritetne dionice Smokovac–Mateševo, u ponedeljak su isporučena dva specijalna tunelska vatrogasna vozila sa najsavremenijom opremom, saopšteno je iz „Monteputa“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Vozila su višenamenska, te osim najsavremenije opreme za gašenje požara i spašavanje iz saobraćajnih udesa, poseduju banku vazduha, koja omugućava rad vozila u zadimljenim uslovima, tj. evakuaciju vozila i posade, kao i spašavanje putnika iz ugroženih područja“, naveli su iz „Monteputa“ na svom profilu na Instagramu.
Primopredaja vozila je izvršena na tunelu Sozina, a prisustvovali su joj izvršni direktor „Monteputa“ Milan Ljiljanić i izvršni direktor „Ljetopisa Automotive“ Borislav Mijović.
Iz „Monteputa“ su saopštili da je postojeća služba zažtite i spašavanja od požara, koja funkcioniše u okviru Sektora za nadzor, upravljanje i održavanje tunela Sozina, proširena novom službom zaštite i spašavanja u Sektoru za nadzor, upravljanje i održavanje auto-puta.
„U toku je obuka svih pripadnika službe, koju izvode instruktori Službe zaštite i spašavanja u Podgorici. Nakon završetka ove vrste obuke, sledi osposobljavanje vatrogasaca – spasilaca za pružanja prve medicinske pomoći, koju će izvoditi pripadnici zavoda za hitnu medicinsku pomoć, posle čega će novoprimljeni pripadnici službe biti upućeni na specijalističku obuku u Sloveniju, gde će pohađati obuku saobraćajnih udesa i gašenje požara u drumskim tunelima“, navode iz „Monteputa“.
Osposobljavanje pripadnika službe biće zaokruženo alpinističkom obukom, koju će vršiti licencirani instruktori Gorske službe spašavanja.
„Uz obuku i pripreme koje će se obaviti na samom auto-putu, bićemo spremni da odgovorimo svim izazovima koje očekujemo u toku eksploatacije puta“, navodi se u saopštenju „Monteputa“, preneo je „Investitor“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala