- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predsjednik Privrednog suda privremeno suspendovan sa sudske dužnosti

© Depositphotos.com / BilliondigitalSudski čekić na velikom broju dokumenata
Sudski čekić na velikom broju dokumenata - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Sudski savjet donio je odluku da se predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić privremeno udalji od vršenja sudijske dužnosti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je saaopšteno nakon sjednice, Savjet je donio odluku da se za vršioca dužnosti predsjednika Privrednog suda imenuje Dijana Raičković, sudija ovog suda.
„Savjet je na osnovu izvještaja Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, utvrdio ocjene za dva kandidata za sudije Upravnog suda Crne Gore, za vrijeme trajanja inicijalne obuke i donio odluku o izboru Tatjane Cerović Krpović i Davora Stojkovića i njihovom raspoređivanju na rad u Upravni sud“, navodi se u saopštenju.
U saopštenju Sudskog savjeta se navodi i da nije donijeta odluka za trajno dobrovoljno raspoređivanje sudija na slobodna sudijska mjesta u osnovnim sudovima u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i na Cetinju, jer prijavljeni kandidati na dati oglas ne ispunjavaju tražene uslove.
„Savjet je na osnovu izvještaja Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, utvrdio ocjene za dva kandidata za sudije osnovnih sudova za vrijeme trajanja inicijalne obuke i donio odluku o izboru Sanele Efović i Jelene Jablan, i njihovom raspoređivanju u Osnovni sud u Podgorici i Osnovni sud na Cetinju“, stoji u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala