- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Poglavar MPC i tri mitropolita dolaze u Beograd

© Sputnik / Mira Kankaraš TrkljaMakedonska pravoslavna crkva - Ohridska arhiepiskopija
Makedonska pravoslavna crkva - Ohridska arhiepiskopija - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Poglavar Makedonske pravoslavne crkve Stefan i tri najstarija mitropolita putuju sutra u Beograd na zajedničku liturgiju sa patrijarhom srpskim Porfirijem i srpskim arhijerejima, odlučio je danas Sveti sinod MPC na vanrednoj sednici, prihvatajući poziv SPC, prenosi Telma.mk.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vaseljenska patrijaršija je 9. maja priznala kanonsku prirodu Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA), što je, posle 55 godina, dalo mogućnost makedonskom sveštenstvu da ima zajednička bogosluženja sa drugim pravoslavnim crkvama.
Srpska pravoslavna crkva je pre dva dana saopštila da obnavlja kanonsko jedinstvo sa Makedonskom crkveno-ohridskom arhiepiskopijom i priznaje njen status najšire autonomije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala