- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Obrt: Amerika ukinula ograničenja za investicije u naftni sektor Venecuele

© AP Photo / Juan Carlos HernandezIranski tanker nafte „Fortjun“
Iranski tanker nafte „Fortjun“  - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
SAD su ukinule ograničenja za rad američkih i evropskih naftnih kompanija na venecuelanskoj teritoriji, saopštila je potpredsednica ove latinoameričke republike Delsi Rodrigez.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Vlada Venecuele je proverila i može da potvrdi informacije da su SAD dozvolile svojim i evropskim kompanijama da pregovaraju i nastave operacije u Venecueli", napisala je ona na tviteru.

Rodrigezova je istakla da "Venecuela očekuje da nakon ove odluke SAD u potpunosti ukinu nezakonite sankcija koje utiču na ceo naš narod".
Početkom maja je objavljeno da su visoki američki činovnici posetili Venecuelu kako bi videli da li je Karakas spreman da odustane od svojih čvrstih veza sa Moskvom zbog specijalne operacije u Ukrajini.
Nakon toga, predsednik Venecuele Nikolas Maduro je izjavio da je njegova zemlja "otvorena za investicije, eksploataciju nafte i gasa, osiguranje naftno-gasne stabilnosti u celom svetu, uključujući SAD".
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
RUSIJA
Maduro: Zapad želi da učini sukob u Ukrajini globalnim, preti treći svetski rat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala