- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Kijev pod rukovodstvom Zapada sprema provokaciju u DNR po scenariju iz Buče

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici na oklopnom vozilu u blizini Hersona
Ruski vojnici na oklopnom vozilu u blizini Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Kijevski režim pod rukovodstvom pokrovitelja sa Zapada sprema u mestu Konstantinovka u DNR provokaciju po scenariju iz Buče, izjavio je načelnik Centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Na osnovu iskaza zarobljenih ukrajinskih vojnika, kijevski režim, pod rukovodstvom zapadnih pokrovitelja, u Konstantinovki priprema novu provokaciju po scenariju iz Buče. U cilju realizacije te provokacije ekstremisti preobučeni u uniforme ruskih vojnika s belim povezima planiraju da pred kamerama pucaju u ukrajinske civile“, naveo je Mizincev na brifingu.
Foto i video-materijali tog zločina bio bi podeljene zapadnim medijima i različitim internet sajtovima nakon što to mesto oslobode ruske snage.
Karakterom ovakvih provokacija, ističe Mizincev, precrtane su sve moralne norme, a sadašnji ukrajinski neonacisti, primenom nečovečnih metoda, postali su naslednici nacista iz Drugog svetskog rata.
On je ponovio da ukrajinske snage postavljaju svoje položaje u medicinskim ustanovama a pacijente, među njima i one teško obolele, ili izbacuju ili koriste kao živi štit.
Slično je i sa vrtićima, školama i drugim civilnim objektima.
Ruska garda u Melitopolju - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
RUSIJA
Rusija: Imamo dokaze – Kijev planira da izvede monstruozne provokacije na Uskrs
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala