- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mladi Rus je preživeo napad medveda: „U trenutku je zgrabio nož“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetsko prvenstvo u boksu
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Ilja Medvedev, mladi ruski bokser, dospeo je u centar pažnje javnosti pošto je herojskim činom usmrtio medveda koji je napao njega i dvojicu ribara u regionu Tjumena. Medvedev je zadobio teške povrede, ali je uspeo da preživi i pred njim je period oporavka.
Tragedija se umalo dogodila u oktobru prošle godine, 23-godišnji Medvedev je sa dvojicom prijatelja otišao na pecanje, ali je razonodu i mir prekinuo napad divlje zveri.
Medvedev je herojski reagovao, razuralenu životinju je usmrtio udarcima nožem, ali je zadobio teške povrede zbog kojih je proveo dane u komi.
Jedan od dvojice prijatelja je stradao, ali je Ilja uspeo da pobegne od smrti i da se tri meseca kasnije pojavi u javnosti.
Jegor Mekoncev, olimpijski bokserski šampion iz 2012. godine, preneo je detalje događaja koji mu je umalo odneo mlađeg kolegu.
„Medved je skočio na Ilju, počeo je da ga ujeda, hteo je da ga raspori. Ilja je imao male šanse da preživi, ali je uspeo i spasao je jednog prijatelja. U džepu je imao nož, nekako je uspeo da ga dohvati i nekoliko puta je udario medveda“, naveo je Mekoncev.
Jegor je istakao da se Ilja nalazi u periodu rehabilitacije i priprema za operacije lica.
„Sada pomislite, da li mu je boks pomogao da preživi? Da li ga je njegov sport naveo da u trenutku, jednom trenutku, donese pravu odluku koja je spasla dva života? Ja sam siguran da jeste, boks i želja da živi su ga naveli da donese munjevitu odluku i preživi“, istakao je Mekoncev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala