- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropski parlament preti sankcijama Gerhardu Šrederu i Karin Knajsl

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaBivši nemački kancelar Gerhard Šreder
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Evropski parlament planira da usvoji rezoluciju koja poziva Savet Evrope da bivšeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera i bivšu šeficu austrijske diplomatije Karin Knajsl uvrsti u sankcione spiskove, ukoliko ne budu odustali od funkcija u ruskim kompanijama, prenosi list „Velt“ pozivajući se na nacrt dokumenta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Gerhard Šreder i Karin Knajsl su, kako podseća list, u nadzornom savetu „Rosnjefta“.
U slučaju da političari ne učine ono što se od njih očekuje, poslanici Evropskog parlamenta će, kako je navedeno u rezoluciji, tražiti od Saveta Evrope da „prošire sankcioni spisak evropskih činovnika uključivanjem evropskih članova uprava velikih ruskih kompanija i političara koji i dalje dobijaju novac od Rusije“.
Rezolucije Evropskog parlamenta nemaju obavezujući karakter za druge institucije Evropske unije.
Član Evropskog parlamenta iz nemačkog Hrišćansko-demokratskog saveza Štefan Berger rekao je za list da će rezolucija biti „signal da su bivši kancelari dužni da poštuju interese svoje države i nakon napuštanja dužnosti“.
Predsednik odbora akcionera Nord strim 2 Gerhard Šreder na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SVET
Šreder: Izolacija Rusije nemoguća, posle specijalne operacije moraćemo ponovo da sarađujemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala