- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Beranama formiraju vlast bez SNP-a

© Sputnik / Aleksandar MilačićCentar Berana, Crna Gora
Centar Berana, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Berane održana je danas i dogovorena je da vlast formira skupštinska većina u kojoj su Demokrate, Koalicija „Za budućnost Berana“, „Berane sad“ i Prava Crna Gora.
Dogovoreno je formiranje lokalne vlasti u Beranama i u njoj neće biti SNP-a, saopštili su nosioci lista nove koalicione vlasti u ovom gradu.
To su potvrdili Damjan Ćulafić (Demokrate), Vuko Todorović („Za budućnost Berana“, odnosno NSD), Mladen Premović („Berane sad“), Milovan Živković (Prava CG) u izjavi za medije nakon konstitutivne sjednice Skupštine opštine koja je prekinuta jer nije bilo predloga za novog predsjednika Skupštine.
Oni su skoro u identičnim izjavama kazali da je dogovor o formiranju nove skupštinske većine gotov i da su u pitanju samo, kako su kazali, nijanse, te da će vlast biti formirana u narednih nekoliko dana.
Tihomir Bogavac (SNP) kazao je da je ta partija i dalje otvorena za svaki dogovor i da je narod htio da budu dio vlasti, ali da će ako bude drugačije biti jaki oponenti.
Iako je dnevnim redom bilo predviđen izbor izbor predsjednik lokalnog parlamenta, ta tačka nije razmatrana jer, kako je obrazložio predsjedavajući Ivanović, skupštinskoj službi nije dostavljen ni jedan predlog pa se, kako je kazao, nisu stekli uslovi za izbor novog predsjednika Skupštine opštine Berane, pa je sjednica prekinuta nakon svega petnaest minuta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala