- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Turske kompanije zainteresovane za izgradnju auto-puta u Crnoj Gori i modernizaciju aerodroma

© Foto : Youtube/Bemax d.o.o. Montenegro/PrintscreenAuto-put Bar-Boljare na deonici od Podgorice do Kolašina
Auto-put Bar-Boljare na deonici od Podgorice do Kolašina - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Turske kompanije i do sada su izražavale zainteresovanost za kapitalne projekte, posebno za izgradnju auto-puta, ali i unapređenje i modernizaciju crnogorskih vazdušnih luka, saopšteno je posle sastanka potpredsednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića sa ambasadorkom Turske Songul Ozan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ambasadorka je čestitala imenovanje Ibrahomoviću i izrazila očekivanja da će se tradicionalno dobra saradnja intenzivirati u narednom periodu.
„Imamo puno razloga za obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ali osećam i dodatnu obavezu da dobre odnose unapredimo i nađemo modele za poboljšanje bilateralnih odnosa“, poručio je Ibrahimović, prenosi „Investitor“.
Ibrahimović je podsetio da je Turska među prvima pružila podršku u vidu medicinske opreme Crnoj Gori na početku pandemije i razvijenu saradnju sa agencijom TIKA.
Budući da je razvoj severne regije jedan od prioriteta rada ove vlade, Ibrahimović je konstatovao da se puštanjem u saobraćaj prve deonice auto-puta od Podgorice do Kolašina šalje jasna poruka građanima severa da se stvaraju preduslovi za razvijanje privrede, a samim tim i za bolji kvalitet života.
Sagovornici su dogovorili intenziviranje saradnje među institucijama dve države, kao i mogućnost susreta resornih ministara da bi razmotrili konkretne projekte na kojima bi mogli da rade.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala