- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska prvi put primenjuje u Ukrajini jurišne dronove „Orlan-10“ /video/

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBespilotna letelica "Orlan 10"
Bespilotna letelica Orlan 10 - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije prvi put u Ukrajini primenjuju jurišne dronove „Orlan-10“ koji može da nosi eksplozivne fragmentacione granate, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na videu se može uočiti kako se dronovi pripremaju za lansiranje i kako se u specijalne blokove postavljaju granate. Blokovi su okačeni pod krilo drona, a dron se zatim katapultira. Prikazano je kako dron baca bombe na ukrajinske položaje i sam snima rezultat poraza.

„Na dron ‘Orlan-10’ se kače po četiri eksplozivne fragmentacione granate. Svaka granata pogađa cilj u radijusu od deset metara. U isto vreme se mogu primeniti četiri granate, ali sve zavisi od cilja i može se ispaljivati po jedna granata“, rekao je vojnik bespilotne avijacije.

Dronovi pronalaze ciljeve i prenose koordinate artiljeriji.
Kako je navelo Ministarstvo odbrane Rusije, dronovi „Orlan-10“ beleže koordinate na kojima se nalaze ukrajinski vojnici i nacionalistički bataljoni, koji koriste civile kao živi štit i primenjuju taktiku terorista, prave uporišta, raspoređuju samohodno artiljerijsko naoružanje, oklopnu tehniku i formiraju vojna skladišta sa municijom u objektima civilne infrastrukture.
Bespilotna letelica na vojnim vežbama Tihookeanske flote u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
Rusija će napraviti mini-dronove koji mogu da stanu u džep
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala