- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinski neonacisti utvrđivali položaje u vrtićima, crkvama i bolnicima

© Sputnik / Valery Melnikov / Uđi u bazu fotografijaNelegalni zatvor bataljona „Ajdar“ u selu Polovinkino
Nelegalni zatvor bataljona „Ajdar“ u selu Polovinkino - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Ekstremisti ukrajinskih neonacističkih bataljona „Azov“ i „Ajdar“ utvrđivali su i ojačavali pozicije u vrtićima, crkvama i bolnicama u DNR, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti i Zaporožju, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za rukovođenjem odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Oni su, takođe, u blizini stambenih zgrada raspoređivali oklopnu tehniku i artiljeriju.
Mizincev je precizirao da su ekstremisti bataljona „Azov“ (protiv kojih su u Rusiji pokrenut krivični postupak) u školi i vrtiću u Harkovskoj oblasti smestili oružje i rasporedili tešku tehniku, artiljeriju i višecevne bacače raketa. U podrumima su držali civile sa decom.
Pripadnici „Ajdara“ su to isto preduzimali u Dnjepropetrovskoj oblasti u neposrednoj blizini gust naseljenih stambenih oblasti. u Zaporožju su nacisti položaje zauzeli na nižim spratovima bolnica, a lekare i medicinsko osoblje i pacijente su koristili kao živi štit.
Pripadnici ekstremističkog odreda „Donbas“ u kući u Slavjansku postavili su teško naoružanje a da pri tome nisu dozvolili evakuaciju civila iz zgrade.
Prema rečima Mizinceva, u gradu Sumi ukrajinske snage su minirale most s namerom da ga dignu u vazduh i da za to optuže rusku vojsku.
„Znajući da će žrtve tih zločina biti civili, ekstremisti namerno pucaju na položaje ruske vojske iz stambenih objekata provocirajući ih da uzvrate vatru da bi ih potom optužili za uništavanje civilne infrastrukture i moguće žrtve među civilima, kao i da bi preko zapadnih medija i na različitim sajtovima širili lažne vesti o navodnim ruskim zločinima“, rekao je general.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala