- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija izlazi iz Saveta država Baltičkog mora

© Flickr / Artūrs GedvilloObala Letonije
Obala Letonije - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Rusija izlazi iz Saveta država Baltičkog mora, ali to neće uticati na njeno prisustvo u regionu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao odgovor na neprijateljske akcije, ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov uputio je poruku ministrima zemalja-članica Saveta država Baltičkog mora, visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost, kao i sekretarijatu Saveta u Stokholmu sa obaveštenjem o istupanju iz organizacije. Istovremeno, Federalna skupština Ruske Federacije odlučila je da se povuče iz Parlamentarne konferencije Baltičkog mora“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu MIP-a.
U resoru su istakli da prestanak članstva u Savetu neće uticati na prisustvo Rusije u regionu.
„Pokušaji istiskivanja naše zemlje sa Baltika osuđeni su na neuspeh. Nastavićemo da radimo sa odgovornim partnerima, održavaćemo sastanke o ključnim pitanjima razvoja Baltičkog regiona – našeg zajedničkog nasleđa, i štitićemo interese naših sunarodnika“, navodi se u saopštenju. dokument kaže.
„Zapadne zemlje – nazovimo stvari pravim imenom – monopolizovale su Savet za svoje strateške ciljeve, planiraju da organizuju njegov rad na štetu ruskih interesa“, dodaje MIP.
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
RUSIJA
Rusija se povlači iz Parlamentarne konferencije Baltičkog mora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala