- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Poskupljuju svadbe: U Srbiji oko 25 000 venčanja godišnje, termini popunjeni

CC0 / Pixabay / Venčanje
Venčanje - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Počela je sezona svadbi, a u Srbiji se godišnje u proseku organizuje oko 25.000 venčanja, a stručnjaci procenjuju da će cena organizacije svadbe poskupeti za 30 odsto.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prošle godine smo uspeli da organizujemo oko 15.000 venčanja, a na ovu godinu je prešlo 7-8 hiljada svadbi od prethodne godine. To malo podiže nivo poslovanja, ali ni blizu dovoljno da nadoknadi to što dve godine nismo radili“, rekao je za Tanjug Nikola Janković, član Upravnog odbora „Ivent industrije Srbije“.
On je naveo da su termini popunjeni do kraja oktobra, početka novembra.
Kaže i da svaka sala u Srbiji ima još po neki slobodan termin ili slobodne vikende, tako da mladenci i dalje mogu da nađu neku lokaciju.
Do kraja godine očekuje se i povećanje cena organizacija svadbi od 30 odsto. Janković je objasnio da je potrebno usklađivanje cena zbog rasta cena namirnica i kretanja na tržištu koje ne zavise od ivent industrije.
Janković je dodao da za sada cene nisu povećane, ali da će se to desiti pri kraju ove i sledeće godine, jer su cene u nabavci svega bitnog za organizaciju venčanja skočile za 30 do 400 odsto.
„Moj savet mladencima je da ako mogu što pre obezbede sebi sve usluge koje su im potrebne od lokacije, preko usluga dekoratera, venčanica, muzičara, foto-video usluga i slično jer će na neki način ipak biti zaštićeni ugovorom oko sigurnosti toga oko čega su se dogovorili sa organizatorima“, rekao je Janković.
Mlada - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
DRUŠTVO
Šta bi moglo mladencima u Srbiji da prekine svadbu: Šteta od odlaganja veselja već milionska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala