- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko to „igra igrice“ sa Sergejem

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Sergej Milinković Savić
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Mateja Kežman, menadžer Sergeja Milinković-Savića, demantovao je da je izjavio da bi njegov štićenik voleo da jednog dana obuče dres Mančester junajteda, što je nastavak već višegodišnje sage o budućnosti reprezentativca Srbije i jednog od najtalentovanijih veznih fudbalera sveta koja iz nekog razloga ne prestaje da bude aktuelna.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sergejeva pojava u vrhunskom fudbalu izazvala je toliku pometnju da je već posle uvodnih sezona u Laciju njegovo ime punilo novinske naslove, sa temom spekulacija o tome gde će on nastaviti karijeru.
I sada Italijani pišu, tačnije Gazeta delo sport da je Juventus navodno njegov novi klub, ali... Dok ne bude zvanično, svi mogu sa nagađaju i pucaju u prazno. Mada, možda jednom i pogode.
Sam Milinković-Savić je priznao da ga je takva pažnja remetila i stvarala mu pritisak, ali je vremenom sazreo, prestao da se bavi medijima i usmerio se na svoj posao.
Rezultati su jasni, u aktuelnoj sezoni Sergej ima dvocifren broj golova i asistencija u italijanskoj Seriji A i ponovo je postao tražena roba na tržištu, ali su prvi u hajku krenuli mediji, stavivši u centar pažnje njegovog agenta Mateju Kežmana.
I dalje nije poznato ko je lansirao informaciju koja je razgalila navijače „crvenih đavola“ da bi „Narednik“ iz Srbije mogao da zaigra na Old Trafordu u moru drugih ponuda.
Sergej Milinković-Savić je „kičma“ Lacija i uz golgetera Ćira Imobilea bez je dileme najvažniji igrač ekipe, a godinama unazad kako se približe letnji i zimski prelazni rok počnu spekulacije gde će nastaviti karijeru.
Za srpskog reprezentativca interesovanje su pokazali najveći svetski klubovi, od Real Madrida, preko Mančester junajteda do Juventusa i Pari Sen Žermena.
Ili bar tako pišu mediji.
Ipak, Sergej i njegov agent Mateja Kežman, bivši reprezentativac Srbije, uspešno odolevaju svim „napadima“, ali je veliko pitanje dokle će zapravo to biti tako.
A onda je poput groma iz vedra neba odjeknula vest da bi Sergej voleo da zaigra za Junajted.

„Nije tajna da su za Sergeja zainteresovani Junajted i Pari Sen žermen i ne krijemo da bi on želeo da igra za Junajted. Trenutno je fokusiran na završetak sezone sa Lacijom, a kasnije ćemo sesti i porazgovarati o svemu“, izjavio je Kežman.

Ipak, samo sat, dva kasnije, usledio je ekspresni demanti njegovog menadžera Mateje Kežmana koji je bio ljut zbog onoga što se pojavilo u javnosti.
„Stvarno sam ljut. Nigde nisam dao izjavu tri meseca, ne zna ni koji je to portal, ni koji novinar. Izmislili su izjave. To je nepoštovanje lacija, Sergeja, mene... Sramota za novinarsku profesiju. Nije istina da je Sergej rekao da želi u Mančester niti da smo u pregovorima sa drugim klubovima“, rekao je Kežman u razgovoru za Mocart sport.
Sergej Milinković-Savić spada među najskuplje srpske fudbalere, pa klub koji bude želeo da pobedi u trci za njegov potpis moraće da izdvoji najmanje između 80 i 100, ili možda čak 120 miliona evropskih novčanica.
I selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji je sa Orlovima izborio plasman na Mundijal, a srpska reprezentacija pod njegovom komandom doživela je renesansu u svakom smislu, poručio je da ne bi uopšte razmišljao o tolikom novcu kada je SMS u pitanju.
„Kada je reč o Sergeju Milinković-Saviću prva pomisao koja mi pada napamet je kvalitet. Iako je visok 191 cm, on proizvodi magiju, igra petom, dribla u trku. Taj segment njegove igre me jednostavno oduševljava, kao i jednostavno koju on demonstrira. Prvu stvar koju gledam kod igrača uvek je tehnika. Trčanje je u redu, taktika isto, izdržljivost i sve ostalo, ali tehnička obučenost je prva stvar. Sergej je od onih igrača kome daš loptu i čekaš da uradi nešto sa njom. Voli da preuzima inicijativu“, nahvalio je Piksi naslednika u reprezentativnom dresu i dodao:
„Ukoliko želite da pobeđujete, onda kupujete igrača kao što je Milinković. Svake godine se o njemu priča na tržištu. Engleska, Španija, Francuska ili Italija. On je uprkos tome ostao prizeman i sa obe noge je na zemlji. On voli Lacio, ali ko god da ga kupi, biće mu lojalan i ja mislim da bi odličan izbor za njega bio Juventus. Igra u Seriji A već sedam godina, postiže golove i pobeđuje u Rimu, poznaje ligu. Mislim da bi se odlično uklopio kod Alegrija. Da sam na mestu Juventus potrošio bih 100 miliona“, jasno je poručio Dragan Stojković.
Junajted je pred korenitim promenama i primoran je da drastično osveži ekipu, počev od sredine terena na kojoj dejstvuje Sergej Milinković-Savić. Bez obzira na Kežmanov demanti, jasno je da „đavoli“ neće tek tako odustati od napada na nekadašnjeg vezistu Genka i Vojvodine.
Ralf Rangnik koji je u Junajted stigao kao privremeni menadžer, na kraju sezone postaje savetnik u klubu, a Erik ten Hag koji je napravio čudo sa Ajaksom u Evropi i Holandiji, već je imenovan za novog menadžera.
Nema dileme da bi Ten Hag rado u svojim redovima imao igrača poput Sergeja, ali nije jasno da li je baš medijski pritisak način da se dođe do toga. Ili je, pak, deo neke druge igre u kojoj rivali na ovaj način žele da eliminišu Junajted iz trke.
Kako god bilo, Milinković-Savić je u gazda u Laciju i pred sobom ima jedan veliki izazov, novi pohod na Mundijal sa reprezentacijom Srbije, jer prethodni u Rusiji, nije bio slavan ni za njega ni za nacionalni tim, što bi svakako trebalo da bude njegov primarni motiv za ovu godinu.
Ivica Osim - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
„Štraus sa Grbavice“ odbio kralja: „To može samo lud čovek“
Siniša Mihajlović – trener Bolonje - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Sinišini ratnici zaustavili i „Posebnog“
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
SPORT
Čizma se još jednom poklonila „Naredniku“ iz Srbije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala