Pogledajte kako izgleda jedan od najlepših nebeskih prizora /video, foto/

© Peter KomkaPomračenje meseca viđen iznad zamka Salgo u Mađarskoj.
Pomračenje meseca viđen iznad zamka Salgo u Mađarskoj. - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Oni koji rano rane mogli su jutros između 4:30 i 5:30 sopstvenim očima videti jedan od najlepših nebeskih prizora, dok su za one koji su to prespavali tu fotografije crvenog spektakla na horizontu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U jedinom potpunom pomrčenju Meseca u godini, Zemlja je došla između Sunca i Meseca, a padajući u Zemljinu senku Mesec je polako tamnio, da bi na kraju postao tamnocrven, prenose hrvatski mediji.
Događaj je bio vidljiv golim okom pre zore u ponedeljak u većem delu Evrope, dok je Amerika u nebeskom spektaklu mogla da uživa sinoć.
Na sledeće potpuno pomrčenje Meseca sačekaćemo do 2025. godine, ali se ono ni tada neće videti u potpunosti, poručili su iz Hrvatskog astronomskog saveza.
© AP Photo / Ted S. WarrenFaze pomračenja meseca u maju 2022. godine
Faze pomračenja meseca u maju 2022. godine - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Faze pomračenja meseca u maju 2022. godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala