Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Jedino kulturno nasleđe Kosova je kuća nacističkog kolaboracioniste

Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da svetinje Srpske pravoslavne crkve u pokrajini pripadaju Srbiji i istakao da je na Kosmetu srušeno više od 135 svetinja među kojima i one koje su na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Odgovarajući na Tviteru ministru kulture privremenih prištinskih institucija Hajrulahu Čekuu koji je rekao da su pravoslavne crkve u pokrajni „blago Kosova“ i da se na restauraciji kuće naciste Džafera Deve u južnom delu Kosovske Mitrovice radi da bi služila zajednici, Petković je naveo da je „jedino kulturno nasleđe Kosova kuća nacističkog kolaboracioniste“.
„Tačno je Hajrulah Čeku da je vaše kulturno nasleđe kuća nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve i da su se UN i EU povukle iz njenog obnavljanja. Svetinje SPC na Kosovu i Metohiji pripadaju Srbiji i imaju mnogo veze sa vama jer ste ih srušili više od 135, među kojima i one na Uneskovoj listi“, napisao je Petković.
Na tvrdnju Čekua da vlasti u Prištini imaju „jedan od najnaprednijih modela u svetu za zaštitu pravoslavnog kulturnog nasleđa“, Petković je podsetio na skrnavljenje pravoslavnih verskih objekata u pokrajini.
„Najnapredniji model zaštite pravoslavne baštine“?! Po tome, Hram Hrista Spasitelja u Prištini je u grafitima, Samodreža je pretvorena u toalet i zabranili ste obnovu Arhangela. Da ne spominjem vraćanje zemljišta Visokim Dečanima“, zaključio je Petković, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala