- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nova provokacija ukrajinskih specijalnih službi s upotrebom amonijum-nitrata

© AP Photo / Rodrigo AbdUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Ukrajinske specijalne službe izazvale su eksploziju uz upotrebu amonijum-nitrata kako bi optužile ruske oružane snage da koriste otrovne supstance, saopštilo je u ponedeljak novinarima rusko Ministarstvo odbrane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kijevski režim nastavlja da praktikujeprovokacije kako bi optužio ruske oružane snage za navodnu upotrebu otrovnih supstanci. Danas u 13:35 na farmi koja se nalazi kilometar i po severozapadno od sela Mazanovka, ukrajinske specijalne službe detonirale su unapred postavljenu nagaznu minu, ojačanu slojem do jedne tone amonijum nitrata“, saopštilo je ministarstvo.
Eksplozija je izazvala formiranje otrovnog oblaka visokog oko jedan kilometar, koji se kretao u pravcu naselja Kramatorsk.
Ministarstvo je podsetilo da je 11. maja Služba bezbednosti Ukrajine realozivala sličnu provokaciju u oblasti naselja Dolgenko u Harkovskoj oblasti.
Metalurški kombinat Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Postignut dogovor o izvlačenju ranjenih iz "Azovstalja"; u Donbasu napadnuti ruski novinari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala