Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u 97 beogradskih škola – lažne

© Tanjug / JADRANKA ILICOsnovna škola „Laza Kostić“
Osnovna škola „Laza Kostić“ - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da su jutrošnje dojave o postavljenim bombama u 97 osnovnih i pojedinim srednjim školama bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama.
Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu, saopštilo je Ministarstvo.
U saopštenju je navedeno da je veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros dobio dojave o bombama.
Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, preneo je Tanjug.

Intenzivno se radi na otkrivanju lažnih dojava o bombama

U toku je intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i kako se sumnja usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
Policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SRBIJA
Dojave o bombama u više škola u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala