Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Mediji: Dojave o lažnim bombama stigle s kriptovanog sistema Proton mejla

CC0 / Pixabay / server
server - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Sve lažne dojave o podmetnutim bombama upućene su sa servisa Proton mejla, prenose beogradski mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema našim informacijama veoma je teško ući u trag pošiljaocima ovih mejlova.
Proton mejl je švajcarski onlajn servis, preko koga je do sada stigla većina pretećih poruka o bombama. Ima više od 50 miliona korisnika, čije poruke su zaštićene jakom enkripcijom, pa je teško otkriti aj-pi adresu pošiljaoca. Moguće je da, preko VPN mreže, poruka bude poslata iz jedne države, a da se preusmerava preko desetina aj-pi adresa u drugim država, kako bi se sakrio trag o poreklu, pišu „Novosti“.
Pre današnje akcije, od početka ukrajinske krize, zabeležene su desetine lažnih dojava o postavljenim bombama, prvo u avionima „Er Srbije“ na letu za Moskvu, pa u njihovim poslovnicama, potom u brojnim objektima širom Beograda i Srbije. Za neke od njih potvrđeno je da su stizale iz Ukrajine, Poljske i Švajcarske.
Postoje osnovane sumnje da su u podizanje panike uključene strane obaveštajne službe, da je reč o specijalnom ratu protiv Srbije, kojim se pojačava pritisak na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji.
Srpska policija - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SRBIJA
Dojave o bombama u celom Beogradu: Svi mostovi, tržni centri, vodovod, toplane, ruska ambasada...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala