- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Da li je bananama mesto u frižideru?

CC0 / Pixabay / Banane
Banane - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Banane su često odlična užina jer izazivaju sitost koja može da potraje. U letnjim mesecima, međutim, valjalo bi ih čuvati na odgovarajući način kako bi zadržale svežinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se čuvaju banane?

U zavisnosti od njihove zrelosti, banane će trajati od dva do šest dana. Treba ih držati dalje od direktne sunčeve svetlosti jer tako može da dođe do ubrzanog sazrevanja. Kao i kod drugih vrsta voća, hlađenje i zamrzavanje mogu da produže rok trajanja.

Kako čuvati isečene banane?

Isečene banane brzo gube boju, pa ih bez preke potrebe ne treba seći sem ako ih odmah ne konzumirate. Međutim, ako im dodate malo limunovog soka, to će da snizi nivo pe-ha vrednosti, pa će moći duže da traju u frižideru umotane u plastičnu foliju ili u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane.

Banane u frižideru

Banane možete da čuvate u frižideru, ali imajte na umu da hladna, suva klima usporava proces zrenja. U slučaju da ih stavite zelene, nezrele, verovatno će takve i ostati, piše „Magazin novosti“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala