- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajdenov rejting na najnižem nivou od kako je postao predsednik

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik SAD Džo Bajden na samitu G20 u Rimu
Predsednik SAD Džo Bajden na samitu G20 u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Rejting američkog predsednika Džoa Bajdena pao je na 39 odsto, što je najniži procenat podrške koji ima od kako je preuzeo funkciju, pokazuje anketa En-Bi-Si njuza.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Čak 56 odsto ispitanika reklo je da uopšte nije zadovoljno politikom aktuelne administracije, dok većina ispitanika, njih 75 odsto, kaže da se „zemlja kreće u pogrešnom pravcu“.
Prema podacima ankete, Bajdenov odgovor na pandemiju dobio je podršku 59 odsto Amerikanaca, ali je njegov ekonomski učinak imao rejting od 33 odsto, dok je njegovo rešavanje problema inflacije i troškova života odobrilo svega 23 odsto ispitanika.
41odsto ispitanika je izjavilo da je zadovoljno merama preduzetim u vezi sa situacijom u Ukrajini.
Prema ranijoj anketi koju je sproveo Univerzitet Monmut, Bajdenov trenutni rejting identičan je rejtingu njegovog prethodnika Donalda Trampa u istom trenutku njegovog predsedništva. Tramp je u martu tvrdio da je Bajdenov rejting precenjen, jer se politička i ekonomska situacija u zemlji pogoršava zbog politike demokrata.
Analiza podrške javnog mnjenja predsedniku Bajdenu dolazi usred povećanja inflacije u SAD, uzrokovane uglavnom poteškoćama u lancu snabdevanja, koje je Bajdenova administracija delimično pripisala situaciji u Ukrajini i dugotrajnom oporavku od pandemije kovida. Ne žureći da preuzme odgovornost za negativne pojave u ekonomiji, Bajden je u više navrata okrivio ruskog predsednika Vladimira Putina za sve nevolje koje su pale na SAD u poslednjih nekoliko meseci.
Inflacija, merena raznim metodama, trenutno iznosi 8,5%, iako neki ekonomisti kažu da je verovatno duplo veća. Povećanje federalnih rezervi za 50 baznih poena najveće je u više od 20 godina, a centralna banka kaže da će nastaviti sa monetarnim pooštravanjem i tokom 2023. godine, ako bude potrebno da se inflacija vrati na nivo od 2 odsto.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala