- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Rusija će odgovoriti na sve nezakonite korake Zapada

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Rusija neće ostaviti bez odgovora drske i nezakonite korake zapadnih zemalja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U poslednje vreme, kao što znate, preduzeti su koraci – proglašavanje nekih zemalja neprijateljskim, preduzimanje odgovarajućih mera i tako dalje. Ovde nema drugog – neće ostati bez odgovora takvi koraci koji su negde drski, negde jednostavno nezakoniti po međunarodnom i njihovom unutrašnjem pravu ili prema našim bilateralnim sporazumima. Naravno, mi ćemo na sve to odgovoriti“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.
Zapadne zemlje uvele su nekoliko paketa sankcija Rusiji zbog situacije u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a da su sankcije zadale ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da se pogorša život miliona ljudi. On je dodao da aktuelna dešavanja podvlače crtu ispod globalne dominacije Zapada i u politici i u ekonomiji. Prema njegovim rečima, Rusija nema nameru da se izoluje, da ne mogu da je grubo izoluju u savremenom svetu.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
Zaharova odgovara Nemačkoj: Nije Rusija kriva za poskupljenje hrane, već antiruske sankcije
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
RUSIJA
Medvedev: Sankcije protiv Rusije dovešće do novih regionalnih sukoba i epidemija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala