- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski šef diplomatije: Moj zadatak je da što više oružja stigne u Ukrajinu

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertMinistar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba smatra da je njegov zadatak da dopremi što više oružja u Ukrajinu i doprinese da se što više pooštre sankcije protiv Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Moj zadatak je da u Ukrajinu dopremim što više oružja, da iniciram što više sankcija protiv Rusije i pomognem Ukrajincima koji su morali da pobegnu u inostranstvo", rekao je Kuleba u intervjuu nemačkom "Bildu".

Govoreći o šansama da se postigne sporazum o prekidu vatre sa Rusijom, on je istakao da ne vidi ništa loše u primirju, ako ono bude prvi korak ka rešenju koje će dovesti do oslobađanja ukrajinske teritorije".
"Nećemo dozvoliti odvajanje dela teritorije (Ukrajine). Spremni smo za diplomatiju, ali nećemo dozvoliti da ona produži našu agoniju i samo odloži narednu fazu rata", rekao je diplomata.
Kuleba je izrazio žaljenje što je nemački kancelar Olaf Šolc malo vremena posvetio razgovoru sa njim tokom posete Berlinu.
"Cenim gestove. Ali, istovremeno moram da podsetim da predsednik Zelenski organizovao zvanični sastanak za ministarku inostranih poslova Nemačke Analenu Berbok", rekao je Kuleba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala