- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

RTCG traži pojašnjenje od Evropske radio-difuzne unije zašto je osporeno glasanje žirija iz Podgorice

© AP Photo / Luca BrunoKonstrakta
Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Nakon informacije obavljene na sajtu Evrosonga, da je na drugoj polufinalnoj večeri Pjesme Evrovizije 2022. osporeno glasanje žirija u šest zemalja, želimo da obavijestimo javnost da smo ovlašćenim predstavnicima Evropske radio-difuzne unije (EBU) uputili zahtjev za pojašnjenje, navodi se u saopštenju Evrovizijskog tima RTCG.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Oni su naveli da je glasanje u studiju RTCG proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od strane EBU, te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti i očekuju detaljan odgovor na to pitanje.
„Kad je riječ o finalnoj večeri, kao što je publika mogla da primijeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem dijelu poklopio sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli“, navode u saopštenju.
Iz Evrovizijskog tima RTCG ističu da će o svim informacijama koje na ovu temu dobiju od organizatora Evrosonga 2022, javnost obavijestiti u najkraćem roku.
Podsjetimo, prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radio-difuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je da su u rezultatima šest zemalja u kojima je i Crna Gora identifikovani „određeni neregularni obrasci glasanja“.
„EBU izuzetno ozbiljno shvata sve moguće pokušaje da se manipuliše glasanjem na Pjesmi Evrovizije i ima pravo da ukloni takve glasove u skladu sa Zvaničnim uputstvima za glasanje, bez obzira na to da li će takvi glasovi vjerovatno uticati na rezultate i/ili ishod glasanja“, zaključuje se u saopštenje organizatora Evrovizije.
Pesma Evrovizije 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
REGION
Organizator Pesme Evrovizije diskvalifikovao crnogorski žiri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala