- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Mesto gde je prestolonaslednik Petar osmislio osnivanje ruske flote | Moja Rusija

© Sputnik / Olivera IkodinovićCarsko imanje
Carsko imanje - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
U novoj epizodi "Moje Rusije" vodimo vas u Izmajlovski park, jedan je od najvećih moskovskih parkova, gde se za vreme Alekseja Mihajloviča, drugog ruskog cara iz dinastije Romanovih, nalazila carska rezidencija.
Saznaćete po čemu je Izmajlovo bilo poznato u carsko doba i kako je na tom imanju prošlo detinjstvo budućeg ruskog imperatora Petra Prvog i druge careve dece.
Otkrićete i kako je jedan pronalazak mladog Petra uticao na stvaranje ruske flote.
Saznaćete sudbinu Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, u kome je jedno vreme bila smeštena arhiva sovjetske tajne policije NKVD-a, kao i priču o Kamenoj kuli, koja čuva mnoge misterije.
© Sputnik / Olivera IkodinovićCarsko imanje
Carsko imanje - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Carsko imanje
Zavirićete u Gospodarev dvor i saznati njegovu istoriju.
Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u emisiji „Moja Rusija“ vodi vas na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije.
Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.
Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala