Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Samo uz pištolj na čelu našoj deci Srbija može da pribegne promeni politike

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Borićemo se dokle god možemo da čuvamo svoju politiku i vodimo je ne zato što imamo nešto od uvođenja sankcija. Ne tražimo ni od koga hvala, nećemo uvesti sankcije Rusiji, ne radimo to zbog Rusije, već zbog sebe, zbog poštovanja međunarodnog prava, znamo da su sankcije nefer, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Cena koju plaćamo je ogromna, suštinski nemamo izlaz na tržište kapitala“, kazao je predsednik Srbije gostujući na TV Prva.
„I moja tetka je, i moj otac je, i ja sam protiv uvođenja sankcija Rusiji, ali kakve to ima veze sa vođenjem države. Izdržali smo 80 dana, cena je ogromna. Suštinski nemamo izlaz na tržište kapitala, nemaju ga zemlje u razvoju. Onda se postavlja pitanje kako ćemo da rešimo zanavljanje kapitala. Kada je ovakvo vreme, logično je da imamo deficit 2, 3 odsto. Sada možemo da dobijemo kredite sa kamatom od sedam odsto“ rekao je Vučić.
Vučić je naveo da bismo živeli desetostruko bolje da smo uveli sankcije Rusiji.
„Ogromnu štetu trpimo sada i ni od koga ne tražim ni hvala, bilo bi lepo da je malo više bio fer ambasador Rusije kada o tome govori... Nismo to uradili zato što se ponašamo kao nezavisna i samostalna zemlja“, rekao je Vučić.
Vučić je dodao da se to odražava i na manji dolazak stranih direktnih investicija.
„Sedam američkih producenata i režisera i glumaca je odbilo da dođe u Srbiju zbog neuvođenja sankcija“, kazao je Vučić.
Na pitanje dokle će Srbija moći da izdrži, Vučić je odgovorio da „ko zna sa čime ćemo da se suočimo“.
„Možda nekoj budali padne na pamet da nas zbog toga bombarduje“, kazao je Vučić.
Najveća krivica Srbije što štiti svoj teritorijalni integritet i ono što ne daju Ukrajini da prihvati, od nas traže po svaku cenu da se odreknemo svog teritorijalnog integriteta. Da pribegnemo promeni politike Srbije može samo uz pištolj na čelu, i to ne meni, nego našoj deci, naglasio je Vučić.
Povodom saopštenja ministara zemalja G7, u kome se traži da se zemlje u okruženju pridruže politici EU, Vučić je rekao da je ono skrojeno samo za Srbiju.
„I BiH je uvela sankcije Rusiji, pa smo samo mi ostali koji to nismo učinili, tako da je saopštenje G7 o Zapadnom Balkanu pisano samo za Srbiju“, kazao je Vučić, uz komentar da im se to može jer su jaki i moćni.
Vučić je rekao da su pojedini predstavnici zapadnih zemalja drski i bezobrazni
„Kažu da nikada neće prihvatiti nijedan pedalj promene granica Ukrajine, ali zato će da pričaju o nezavisnosti Kosova i Kosovu kao srcu Evrope“, naglasio je Vučić.
On je objasnio i zašto se pritisak na Srbiju povećava.
„Da se stavimo u ruske cipele, oni su velika sila, što bi oni brinuli o Srbiji, nemaju na šta drugo da se pozovu nego na Kosovo, na taj presedan u vezi sa Donbasom. Da sam na njihovom mestu, nisam siguran da mi to ne bismo radili. Izvukli su ono što je kriminalna politika Zapada, brutalno kršenje međunarodnog prava. Zato Zapad hoće da izvuče Rusima stolicu tog argumenta i da pokaže da je takozvana nezavisnost Kosova posledica međusobne saglasnosti“, kazao je Vučić.
„Amerikanci se ponašaju više fer nego Nemci, bar neće da koriste sekiru odmah“, ukazao je Vučić.
„Pričate o teritorijalnom integritetu, a primate Kosovo u Savet Evrope, pitaću Zaracina „zašto se bar niste malo uzdržali“. Mi smo mali, ali nismo idioti“, podvukao je Vučić.
On je kazao da će Priština aplicirati za prijem u Partnerstvu za mir, te da ima podršku sa Zapada.
„Za njih je Kosovo država, brutalno su zgazili poredak Ujedinjenih nacija“, naveo je predsednik Srbije.
„Zima koja dolazi biće najteža, za neke leto, u poslednjih 70 godina. Energenata ima dovoljno, ali zahvaljujući sumanutoj politici sa svih strana, oni će biti skupi. Hrane neće biti dovoljno. Imate 25 odsto svetskog tržišta koje neće imati dovoljno hleba“, ukazao je Vučić.
Evropa neće moći da izdrži drugu ili treću godinu zaredom da privreda bude u recesiji, istakao je predsednik Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala