- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bliski susret sa predatorom: Velika bela ajkula kružila oko malog broda /video/

Pratite nas
Velika bela ajkula sat vremena je kružila oko broda na kom je porodica Australijanaca lovila ribu nedaleko od Perta, a u jednom trenutku je čak zagrizla vanbrodski motor.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dejvid Takfild je zajedno sa suprugom Tanjom i 14-godišnjim sinom Šelbijem u brodu od sedam metara lovio ribu, kada im se približila velika bela ajkula i dan koji je trebalo da bude porodično druženje, pretvorila u strašno iskustvo.
Morski predator dužine oko pet metara je ceo sat kružio oko njihovog broda, pokazivao zube i čak nekoliko puta zagrizao vanbrodski motor.
Porodica je bila prestrašena, ali se na kraju ništa opasno nije dogodilo, jer je ajkula nestala u dubinama mora, navode australijski mediji.
Takvo ponašanje ajkule je veoma neobično, navode stručnjaci, jer očigledno nije imala nameru da napadne brod niti ljude na njemu, ali nije jasno zbog čega je toliko vremena kružila oko plovila i zašto je napala motor. Moguće je da je prethodno imala loše iskustvo s nekim brodom, pa je odlučila da se osveti na drugom.
Ajkula - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SVET
Uzbuna u Sidneju: Plivač stradao u napadu ajkule, opsežna potraga za morskom nemani
Ajkula pod morem - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Zombi ajkula: Snimak surove borbe u okeanu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala