- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Skandal u Severnoj Makedoniji: Objavljen snimak, predsednik parlamenta psovao u Sobranju

© AP Photo / Talat DžaferiTalat Džaferi
Talat Džaferi - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Audio snimak na kojem se čuje kako predsednik makedonskog parlamenta Taljat Džaferi krajnje neprimereno psuje, viče i vređa zaposlene u Sobranju, naišao je na oštru osudu javnosti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Premijer Dimitar Kovačevski nije želeo da komentariše snimak na kom se čuje kako predsednik parlamenta psuje, najverovatnije zaposlene, a iz najuticajnije opozicionog VMRO-DPMNE su saopštili da je prvi čovek Sobranja „primer privitimizma“ i traže njegovu ostavku.
Skopski portal Slobodni pečat piše da je snimak napravljen na jučerašnjoj plenarnoj sednici Sobranja.
Opozicija kaže da je ovakvo ponašanje predsednika Skupštine skandalozno i da zbog toga treba da podnese ostavku.
„Talat Džaferi je primer primitivizma i političar koji bi trebalo da bude prošlost. Ovo se više nikada ne sme ponoviti“, saopšteno je iz VMRO-DPMNE nakon objavljivanja audio snimka.
Skopski mediji prenose, da je premijer Kovačevski tokom posete Velesu na pitanje novinara o snimku rekao da ne može da komentariše. Snimak je, kaže, čuo, ali se ne vidi ni ko ni sa kim razgovara, kao ni da li je zabeležen u parlamentu.
Kancelarija predsednika parlamenta se još nije oglasila ovim povodom.
I poslanik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilkovski smatra da Džaferi, posle ovog snimka, treba da podnese ostavku.
„Nema drugog posle ovakvog primitivizma Talata Džaferija osim da podnese ostavku. Džaferi, sa svim svojim primitivizmom u parlamentu, nedostojan je da ga vodi i da bude poslanik... Za takav primitivizam, nasilje, vulgarnosti nema mesta ni u jednom Sobranju, bar ne u makedonskom“, rekao je Stoilkovski, preneo je portal Mak-press.
Stoilkovski kaže da za takav prostakluk nema opravdanja pa se postavlja pitanje da li ovako ponašanje Talata Džaferija podržavaju koalicioni partneri aktuelne vlasti i da li će ovo primitivno ponašanje predsednika parlamenta ostati bez osude, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala