- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Finske obavestio Putina da Helsinki ide u NATO

© Flickr / duvinFinska zastava u Helsinkiju, Finska
Finska zastava u Helsinkiju, Finska - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Predsednik Finske Sauli Niniste obavestio je u telefonskom razgovoru predsednika Rusije Vladimira Putina o nameri njegove zemlje da pristupi NATO, saopšteno je u Helsinkiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Predsednik Niniste je rekao predsedniku Putinu da su zahtevi Rusije s kraja prošle godine, usmereni da se zemlje spreče da uđu u NATO, kao i invazija na Ukrajinu fundamentalno promenili situaciju u sferi bezbednosti Finske. Predsednik Niniste je saopštio da će Finska u narednim danima doneti odluku da pristupi NATO“, navodi se u saopštenju iz kancelarije finskog predsednika.

Niniste je naveo da je tokom njihovog prvog susreta 2012. godine rekao Putinu da svaka nezavisna država odgovara za svoju bezbednost.
„Upravo se to događa i danas. Ulazeći u NATO Finska jača sopstvenu bezbednost i preuzima na sebe odgovornost. I u budućnosti Finska želi da ispravno i profesionalno rešava praktična pitanja koja se budu pojavljivala u vezi sa susednom Rusijom“, navodi se u saopštenju.
On je ponovio da je zabrinut zbog ljudskih stradanja u Ukrajini i preneo informacije u vezi sa evakuacijom civila koje mu je ranije izneo ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.
Telefonski razgovor obavljen je na inicijativu Finske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala