- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Najveći državnik u hrvatskoj istoriji“: Hrvatska slavi 100 godina od rođenja Tuđmana

© AP Photo / Davor KovacevicFranjo Tuđman sa vojskom Hrvatske
Franjo Tuđman sa vojskom Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Hrvatska danas obeležava stotu godišnjicu od rođenja prvog predsednika samostalne Hrvatske Franje Tuđmana, dvema odvojenim manifestacijama - jednom u organizaciji HDZ-a u Zagrebu i drugom u Vukovaru, u organizaciji njegovog mlađeg sina Stjepana i nekadašnjih saradnika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Franjo Tuđman, koji je rođen u Velikom Trgovišću 1922, bio je osnivač HDZ-a, prvi predsednik samostalne Hrvatske posle proglašenja nezavisnosti a tokom rata u Hrvatskoj, u kojem je proterano više od 200.000 Srba, bio je vrhovni komandant hrvatske vojske.
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u Velikom Trgovišću, gde je rukovodstvo HDZ-a danas položilo vence kod Tuđmanove rodne kuće, da je „Tuđman najveći državnik u hrvatskoj istoriji“, prenosi Hina.
Nezavisno od Zagreba, stota godišnjica rođenja Tuđmana obeležava se i u Vukovaru, a nju organizuje krug njegovih nekadašnjih saradnika među kojima je i Stjepan Tuđman, mlađi sin prvog hrvatskog predsednika, preneo je Tanjug.
Kevin Spejsi - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
REGION
Kevin Spejsi glumi Franju Tuđmana?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala