- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinska vojska postavlja teško naoružanje po školama

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVišecevni raketni sistem "Grad" Narodne milicije DNR
Višecevni raketni sistem Grad Narodne milicije DNR - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska razmestila je teško naoružanje u školama u Donjeckoj Narodnoj republici, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao, teško naoružanje postavljeno je u školi broj 16 u gradu Njujorku u Donjeckoj Narodnoj Republici, zbog čega nije moguće bilo sprovesti evakuaciju civila.
Pored toga, prema rečima Mizinceva, u školama broj sedam, 15 i 35 u Nikolajevu, kao i u školama broj pet, šest i devet u Kramatorsku, ukrajinski borci postavili su vatrene položaje, razmestili oklopnu tehniku, artiljeriju i višecevne raketne lansere, dok u podrumima prisilno drže građane iz okolnih zgrada.
Istovremeno, kada je reč o Luganskoj Narodnoj Republici, na teritoriji hemijske fabrike koja se nalazi u blizini stambenog kvarta, ukrajinske snage razmestili su artiljeriju i, takođe, višecevne raketne lansere.

„Oni vrlo dobro znaju da kad pucaju iz tog naoružanja koje je razmešteno u takvim objektima, oni provociraju uzvratnu vatru, a to su strašni zločini jer u tom slučaju žrtve su civili. Oni to čine u cilju da potom optuže ruske snage da granatiraju civilnu infrastrukturu“, upozorio je Mizincev.

To sve govori da ukrajinske snage i dalje nastavljaju da demonstriraju „neljudski odnos kijevskih vlasti prema sudbini sopstvenih građana“, dodao je Mizincev i ponovio da ruske snage ne nanose udare po objektima civilne infrastrukture u Ukrajini.

Evakuisano još 19.300 ljudi

Tokom dana iz Donnjecke i Luganske Narodne Republike evakuisano je još 19.378 ljudi, od čega 2.297 dece, kazao je Mizincev.
Prema njegovim rečima, ukupno je do sada evakuisano 1.279.619 ljudi uprkos svim poteškoćama koje prouzrokuju kijevske vlasti.
Takođe je kazao i da se u Harkovskoj i Zaparoškoj oblasti u Ukrajini sprovodi pet humanitarnih akcija, a građanima je dopremljeno preko 430 tone humanitarne pomoći.
Helikopter ruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Kadirov potvrdio - fabrika „Zarja“ oslobođena, uništen pontonac na Severskom Donjecku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala