- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

G7: Osuđujemo nuklearnu politiku Rusije i zalažemo se za reformu Saveta bezbednosti UN

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPristanište za utovar i istovar u novoizgrađenoj fabrici za proizvodnju tečnog prirodnog gasa "Jamal"
Pristanište za utovar i istovar u novoizgrađenoj fabrici za proizvodnju tečnog prirodnog gasa Jamal - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Zemlje „Velike sedmorke“ (G7) su istakle važnost uvećanja investicija u projekte tečnog prirodnog gasa i promocije čiste energije kako bi se smanjila zavisnost od ruskih energenata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mi prepoznajemo važnost ubrzavanja investicija u razvoj istraživanja i proizvodnje, uključujući i projekte za proizvodnju tečnog prirodnog gasa (TNG) kao i promocije ekološki čiste energije kako bi se smanjila naša zavisnost od ruskih energenata“, navodi se u zajedničkom saopštenju ministara inostranih poslova Velike Britanije, Nemačke, Italije, Kanade, SAD, Francuske i Japana.

G7: Osuđujemo nuklearnu politiku Rusije i zalažemo se za reformu Saveta bezbednosti UN

„Osuđujemo rusku neopravdanu upotrebu nuklearne retorike i signala. Pozivamo Rusiju da se ponaša odgovorno i da bude uzdržana“, piše u saopštenju G7.

Osim toga, zemlje „Velike sedmorke“ su istakle da se zalažu za reforme Saveta bezbednosti UN.
„Mi smo veoma zabrinuti što Rusija zloupotrebljava položaj stalnog člana Saveta bezbednosti UN, posebno u kontekstu njene agresije protiv Ukrajine“, navodi se u zajedničkom saopštenju G7.
Ranije je zajedničkom saopštenju ministara energetike zemalja „Velike sedmorke“ saopšteno da aktuelna kriza na energetskom tržištu pokazuje potrebu i mogućnost smanjenja zavisnosti Evropske unije od ruskih energenata, a da je napredak u toj oblasti je moguć do kraja godine.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
G7: Rusiji nove sankcije, Balkanu pomoć po pitanju ugljovodonika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala