Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Demokratska stranka Srbije posle 30 godina menja ime

© FotoDSS novi plavi logo
DSS novi plavi logo - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Demokratska stranka Srbije održaće krajem maja vanrednu izbornu Skupštinu DSS-a na kojoj će biti usvojene nove programske platforme, a između ostalog, očekuje se da će biti usvojena i odluka o promeni naziva te stranke.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović izjavio je za Tanjug da se posle pet godina, koliko je na čelu te partije, kreće u građenje novog DSS-a koji će, kako navodi, promeniti ime u Nova Demokratska stranka Srbije i na taj način obeležiti 30 godina od osnivanja.
„Promenom imena obeležićemo 30 godina postojanja što je jubilej za pohvalu, jer retko koja stranka toliko postoji. Kratko je bila na vlasti, toliko dugo u opoziciji, a ima perspektivu. Sa takvim parametrima nema stranke na političkoj sceni i na to smo ponosni, a ta žilavost dolazi od naše ideologije“, kazao je Jovanović.
Najavio je da će u nedelju, 16. maja, biti održan Glavni odbor DSS-a, a 29. maja vanredna Skupština DSS-a na kojoj će, između ostalog, biti usvojena i Deklaracija o spoljnopolitičkom identitetu Srbije, najverovatnije pod nazivom „Srbija mora biti velika“.
„Ne u geografskom smislu, već u smislu kulture, a što je najvažnije, velika u smislu nacionalnih ambicija i sposobnosti za istorijsko bivstvovanje što smo uvek imali kroz istoriju, a što gubimo, u stalnoj nametnutoj priči da smo mali“, naveo je Jovanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala