- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Telefonski razgovor Putina i Šolca; Ruski lider ukazao da ukrajinski vojnici krše međunarodno pravo

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaNemački kancelar Olaf Šolc u poseti Moskvi
Nemački kancelar Olaf Šolc u poseti Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. U centru pažnje bila je situacija u Ukrajini, sa akcentom na humanitarna pitanja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Predsednik Rusije skrenuo je pažnju nemačkom kancelaru na to da ukrajinski vojnici grubo krše međunarodno pravo, koristeći se terorističkim metodama, saopštio je Kremlj.
Putin je Šolca izvestio o učešću Ujedinjenih nacija i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u evakuaciji civila koje su ukrajinski nacionalisti držali kao taoce u fabrici „Azovstalj“ u Marijupolju.
Ruski predsednik je podrobno izložio Šolcu logiku i osnovne zadatke ruske vojne operacije u Ukrajini i obavestio ga o merama za zaštitu bezbednosti civila.
U razgovoru je, kako je navedeno, data principijelna ocena toka rusko-ukrajinskih pregovora, koje Kijev suštinski blokira.
Putin i Šolc su se, kako je navedeno, dogovorili da diskusija o pitanjima u vezi s Ukrajinom bude nastavljena preko različitih kanala.
Nemački kancelar je na Tviteru saopštio da je predsednika Rusije pozvao da što pre obustavi borbena dejstva u Ukrajini.
„Tri stvari iz mog dugačkog telefonskog razgovora s Putinom: u Ukrajini mora što pre doći do prekida vatre; tvrdnja da tamo vladaju nacisti nije tačna; i ja sam ukazao na odgovornost Rusije za globalnu prehrambenu situaciju“, napisao je Šolc koji je inicirao razgovor.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala