- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srpski nacionalni savjet: Diskriminatorski odnos institucija prema srpskom narodu u Crnoj Gori

© Borislav ŽdrinjaTrobojka
Trobojka - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Srpski nacionalni savjet reagovao je na tekst u dnevnom listu „Pobjeda“ u kojem je, kako se navodi, udarno najavljen članak o navodnoj milionskoj pomoći Republike Srbije srpskim organizacijama u Crnoj Gori.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Saopštenje prenosimo u celosti:
„Pozivajući se na pismo koje su istaknute srpske kulturne, naučne i medijske organizacije uputile institucijama Republike Srbije, u dnevnom listu „Pobjeda“ udarno je najavljen članak o navodno milionskoj pomoći Republike Srbije srpskim organizacijama u Crnoj Gori.
U nezvaničnim saznanjima „Pobjede“ ne navode se razlozi traženja pomoći od Republike Srbije jer je nemoguće demantovati očiglednu diskriminaciju srpskih organizacija koje se decenijama bore za očuvanje identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori.
Namjera državnih institucija Crne Gore da po svaku cijenu ugase srpske kulturne, naučne i medijske organizacije u Crnoj Gori ne zabrinjava tekstopisca, ali ga brine moguća pomoć Republike Srbije svojim sunarodnicima bez čije podrške bi one davno prestale sa radom.
Tako se u tekstu može vidjeti da nezvanična saznanja „Pobjede“ proizvode zvanične laži u proizvoljno napisanim brojkama koje bi trebalo da potvrde izmišljena saznanja ovog lista.
Pozivamo ovo zvanično glasilo Vlade Crne Gore da se istraživački zainteresuje za odnos državnih institucija Crne Gore prema relativno većinskom srpskom narodu i nakon toga izađe sa istinitim podacima u javnost. Sigurni smo da bi takav pristup bio profesionalniji od navodno nezvaničnih, odnosno lažnih, saznanja čime bi se upotpunila slika diskriminatorskog odnosa zvaničnih institucija prema srpskim organizacijama i srpskom narodu u Crnoj Gori“.
Crnogorska kapa - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
REGION
„Srpskom narodu u Crnoj Gori preti nestajanje – tražimo zaštitu“: Otvoreno pismo predsedniku Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala