- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Uništena tri štaba za teritorijalnu odbranu ukrajinske vojske i 300 ekstremista

© UPSI MO RFRuska vojna operacija u Ukrajini
Ruska vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Ruska vojska je tokom dana visokopreciznim raketama uništila ukrajinske štabove za teritorijalnu odbranu na teritoriji Luganske Narodne Republike, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je precizirao, u pitanju su štabovi ukrajinske vojske u mestima Zolotoje i Vrubovka, a uništena je i komanda bataljona 24. mehanizovane brigade.
Pored toga, pogođeno je i 32 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom ukrajinske vojske, kao i skladište municije u Harkovskoj oblasti.

„Kao rezultat tih napada likvidirano je 300 ekstremista i onesposobljeno 37 jedinica vojne tehnike“, naglasio je Konašenkov.

Istovremeno, artiljerije i raketne snage pogodile su 17 lokacija sa ukrajinskom vojskom, pet artiljerijskih jedinica i 370 rejona gde se nalazilo ljudstvo i tehnika.

„Ukupno je do sada uništeno oko 1.500 jedinica ukrajinske artiljerije, 165 aviona, 125 helikoptera, 845 dronova, 3.039 tenkova i drugih oklopnih vozila, 369 višecevnih raketnih lansera i 2.882 jedinice specijalne motorizovane tehnike“, rekao je on.

Sa druge strane, kazao je Konašenkov, ruske PVO snage su tokom dana oborile tri ukrajinska drona nad Donjeckom Narodnom Republikom i u Harkovskoj oblasti.
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
RUSIJA
Kijev ponovo granatira Donjeck; Šolc poručio: Nećemo prihvatiti mir koji Rusija nameće Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala