- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proglasila 10 rumunskih diplomata i jednog bugarskog za persone non grata

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i poslovni centar "Moskva siti"
Pogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i poslovni centar Moskva siti - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije proglasilo je za persone non grata 10 diplomata ambasade Rumunije u Moskvi. Takođe, i jedan diplomata bugarske ambasade je proglašen za nepoželjnu osobu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ambasador Rumunije u RF Kristijan Istrate bio je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je uručena nota kojom se deset saradnika ambasade Rumunije proglašava za personu non grata“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.
Kako se dodaje, ova mera preduzeta je kao odgovor na odluku Bukurešta da bez ikakvih razloga proglasi deset ruskih diplomata za nepoželjene osobe.
Ruska strana odlučno odbacuje pokušaje rumunske strane da bez osnova prebaci krivicu na Rusiju za ratne zločine u Ukrajini i osuđuje opredeljenje Bukurešta da zanemari zločine nacističkih bataljona prema civilima, kao isporuke oružja Kijevu.

U Ministarstvo je pozvan i bugarski ambasador kojem je saopšteno da je jedan diplomata bugarske ambasade proglašen za personu non grata, kao odgovor raniji takav potez Sofije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala