- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija obustavlja isporuke struje Finskoj zbog problema u plaćanju

© Sputnik / StringerVodovi za električnu energiju
Vodovi za električnu energiju - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Izvoz električne energije iz Rusije u Finsku obustavlja se od subote 14. maja zbog problema u plaćanju, navodi ruski operator električne energije „Inter RAO“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Primorani smo da obustavimo izvoz električne energije od 14. maja. Nadamo se da će se situacija uskoro poboljšati i da će trgovina strujom sa Rusijom biti obnovljena“, navodi se u saopštenju.

Kako navodi ova kompanija, isporuke će biti obustavljene u jedan sat posle ponoći 14. maja jer struja koja je prodata na berzi nije plaćena.
Istovremeno, Finska elektromreža navodi da to neće poremetiti snabdevanje korisnika električnom energijom jer će se nedostatak struje nadoknaditi iz Švedske, a delom i iz sopstvene proizvodnje.
Inače, kompanija „Inter RAO“ je jedini ruski operater koji se bavi izvozom i uvozom električne energije, a 2021. godine izvoz u Finsku iznosio je 8,2 milijardi kilovat sati električne energije, što je bilo 37 odsto ukupnog izvoza ruske struje.
Švedska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
RUSIJA
Upozorenje Rusije: Švedska i Finska mogu postati mete ukoliko se tamo pojave snage NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala