- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Rama se oglasio o rezoluciji o "priznanju genocida u Srebrenici"

© Sputnik / Lola ĐorđevićEdi Rama gricka nokte
Edi Rama gricka nokte - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Parlament Albanije odbio je da održi sednicu na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji o „priznanju genocida u Srebrenici“, rekao je premijer Albanije Edi Rama nakon što su mediji objavili informaciju da je albanski parlament odbacio rezoluciju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Rama je ocenio da je glasanje Skupštine Albanije o rezoluciji o Srebrenici bila loša igra bivšeg premijera Saljija Beriše, prenosi Koha.
Prema njegovim rečima, oni koji su reagovali na neuspeh ove rezolucije u albanskom parlamentu nemaju pojma o igri Beriše, osobe koju je Amerika proglasila nepoželjnom zbog korupcije i podrivanja demokratije.
"Oni koji skaču zbog navodnog neuspeha rezolucije o Srebrenici u albanskom parlamentu, prvo treba da se zapitaju zašto je ona podneta. Onda ih treba obavestiti šta piše u tom tekstu i navesti da to nije bila rezolucija već niska igra! Niska igra osobe koju Amerika smatra korumpiranim rušiocem demokratije, u svetu poznatog i kao rušilac embarga Slobodanu Miloševiću“, napisao je Rama na Tviteru i dodao da je reč o Berišinom pokušaju da vaskrsne politički.
On je dodao da mu je žao onih koji se greškom osećaju povređenima jer, prema njegovim rečima, nemaju pojma o toj igri, prenosi Kosovo onlajn.
Albanski parlament odbio je zahtev poslanika Tritana Šehua za glasanje o rezoluciji kojom se osuđuje "genocid u Srebrenici", u Bosni i Hercegovini.
Tim povodom bivši premijer Salji Beriša izjavio je da je priznanje genocida u Srebrenici neophodan čin za narode i civilizovana društva i osnovni uslov da se ne ponovi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala