- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Pomračenje Meseca će se videti i iz Srbije

CC0 / Pixabay / Pomračenje Meseca
Pomračenje Meseca - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Potpuno pomračenje Meseca u ponedeljak, 16. maja, u celosti će moći da se posmatra iz Južne Amerike i istočnog dela SAD. Iz Srbije će pojava moći da se prati pri zalasku Meseca na zapadnom delu horizonta i to od 04:28 časova do zalaska Meseca u 05.10 sati.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema obaveštenju Astronomskog društva „Ruđer Bošković“, ukoliko bude vedro, Beograđani će tu interesantnu pojavu uz stručne komentare moći da prate i sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.
Pun Mesec će u potpunosti ući u Zemljinu senku u 05:29 časova, 19 minuta posle njegovog zalaska ispod zapadnog horizonta.
Pre prvog kontakta sa senkom na Mesečevoj površini će moći izvesno vreme da se vidi i uticaj Zemljine polusenke, navedeno je u saopštenju tog društva.
Pomračenje Meseca se prati golim okom, preneo je Tanjug.
Pomračenje meseca Krvavi mesec - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
„Krvavi Mesec“ u ponedeljak: Prvo potpuno pomračenje ove godine - šta znači i kako nastaje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala