- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zahtevi Zapada da druge zemlje uvedu sankcije Rusiji - drsko i nevaspitano

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Pozicija zapadnih zemalja koje zahtevaju od drugih država da se pridruže sankcijama protiv Rusije je drska i nevaspitana, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sankcije treba da doprinesu uništenju veza i Zapad to ne krije. Kada Amerikanci okupljaju centralno-azijske zemlje oni im otvoreno kažu: ne smete da nastavite da sarađujete sa Rusijom, i uopšte, Rusija je uništena zemlja, tako da se orijentišite na nas. Praktično citiram. Isto je i po pitanju Kine, jer Kina, kako oni tvrde, neće smeti da prekrši zapadne sankcije. Retko samouverena, drska i nevaspitana pozicija. Tak bih nazvao delovanje naših zapadnih kolega“, rekao je Lavrov po završetku sastanka ministara spoljnih poslova ZND.

Zapadne zemlje, takođe, pokušavaju da nanesu štetu odnosima između država-saveznica u okviru ZND, ODKB, ŠOS i Evroazijske unije.
„Razmatrali smo situaciju u centralnoj Aziji , odnosno pokušaje SAD, EU i NATO usmerene na jačanje njihovog uticaja u tom regionu i nanošenja štete odnosima u okviru ODKB, ZND, ŠOS i Evroazijske unije“, rekao je Lavrov novinarima.
Ruski ministar je konstatovao i da se EU iz konstruktivne ekonomske platforme pretvorila u agresivnog, ratujućeg igrača.
„Zemlje EU idu istom stazom koju je već napravio NATO, potvrđujući tako tendenciju da se stope sa Alijansom i da imaju funkciju njenog prilepka“, naveo je on.
U tom kontekstu, "bezazlena" želja Kijeva da postane član EU izaziva ozbiljne sumnje, dodao je ministar.
Dokle će Evropa da „puca sebi u glavu“ jedno je od pitanja na koja u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ odgovara Ljubinka Milinčić:
Mural ne u EU i NATO u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
SRBIJA
Velika cena: Ukoliko Srbija uvede sankcije Rusiji, od Zapada će dobiti samo – pohvalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala