- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Konašenkov: Uništena naftna rafinerija u ukrajinskom Kremenčugu

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija u Ukrajini
Specijalna vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Ruske snage su visokopreciznim oružjem s mora i iz vazduha uništile proizvodne kapacitete naftne rafinerije na severnom prilazu gradu Kremenčugu u Poltavskoj oblasti. Pogođeni su rezervoari s gorivom predviđenim za ukrajinsku vojnu tenhiku, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima raketne snage i artiljerija Rusije uništile su 520 oblasti grupisanja ukrajinske vojske i tehnike, 15 upravljačkih punktova, šest artiljerijskih odreda na vatrenim pozicijama, kao i skladište raketnog naoružanja u oblasti naselja Šebelinka u Harkovskoj oblasti.
Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su u oblasti naselja Lozova u Harkovskoj oblasti oborili avion Su-27 ukrajinske avijacije. U vazduhu je oboreno i 15 ukrajinskih bespilotnih letelica u naseljima Donjecke Narodne Republike, rekao je Konašenkov na konferenciji za novinare i dodao da su iznad naselja Topoljsko u Harkovskoj oblasti presretnuta dva projektila ispaljena iz raketnog sistema „Smerč“.
General je naveo da je ruska avijacija tokom protekle noći pogodila 153 oblasti grupisanja ukrajinske vojske i tehnike. Uništena je radarska stanica američke proizvodnje za navođenje protivvazdušnih sistema, a u Harskovskoj oblasti onesposobljena su dva višecevna raketna bacača „Grad“.
„Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska je uništilia 165 aviona, 125 helikoptera, 842 bespilotne letelice i 304 protivraketna kompleksa“, rekao je Konašenkov.
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
RUSIJA
Kijev ponovo granatira Donjeck; Šolc poručio: Nećemo prihvatiti mir koji Rusija nameće Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala