- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina u UN: Podaci o vojno-biološkoj aktivnosti SAD u Ukrajini trebalo bi ozbiljno da zabrinu svet

© AFP 2023 / Johannes EiseleSednica SB UN
Sednica SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Zamenik stalnog predstavnika Kine pri UN Daj Bing izjavio je da međunarodna zajednica mora ozbiljno da prouči podatke koje je Rusija iznela o vojno-biološkoj aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kina sa zabrinutošću beleži nove podatke koje je predstavila ruska strana. Informacije o vojno-biološkoj aktivnosti, uključujući materijale Rusije, trebalo bi veoma da zabrinu međunarodnu zajednicu. Pozdravljamo to što je međunarodna zajednica u okviru Konvencije o biološkom oružju i UN izvršila procenu dokumenata koje je obelodanila ruska strana“, rekao je kineski diplomata na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
RUSIJA
Rusija: Izvešćemo pred lice pravde odgovorne za vojno-biološke aktivnosti u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala