- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapadni vojnici obučavali ukrajinske snage na poligonu u Hersonskoj oblasti

© Sputnik / RIA NovostiDokumenta Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti
Dokumenta Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Ruska vojska došla je u posed dokumentacije iz vojne baze u Hersonskoj oblasti, iz koje se vidi da su ukrajinske borce obučavali zapadni stručnjaci po standardima NATO-a.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sputnjik je imao uvid u neke dokumente pronađene na 241. vojnom poligonu u oblasti naselja Radensk, gde se nalazila baza za obuku. Između ostalog, pronađeni su i u sertifikati namenjeni ukrajinskim vojnicima koji potvrđuju da su prošli vojnu obuku po zapadnim standardima. Na dokumentima se pojavljuju zastave Kanade i Velike Britanije.
Prema podacima ruskih vojnih snaga, na poligonu nisu obučavani samo redovni vojnici, već i pripadnici teritorijalne odbrane, koji su aktivno počeli da se formiraju 2020. godine, i pripadnici različitih neonacističkih formacija.
U okviru obuke, pripadnici ukrajinskih snaga su učili veštine gađanja, snalaženja u prostoru, specijalnih veza, terenske medicine i individualne taktike. Tokom povlačenja, ukrajinska vojska je spalila bazu sa najvećim delom dokumentacije.
Poligon za obuku bio je organizovan na teritoriji nacionalnog parka prirode. Aktivna eksploatacija zaštićenog područja uz upotrebu municije tokom vežbi mogla je da ugrozi snabdevanje stanovnika regiona kvalitetnom vodom za piće.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Patrušev: Zemlje NATO-a podsticale Ukrajinu na oružani sukob sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala