Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Srbija sada treba da proglasi i političku neutralnost

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
 Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
"Ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost kao što je proglasila vojnu", izjavio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Šta zemlje članice EU zaista misle o Srbiji, pokazaće njihovo glasanje po zahtevu Prištine za njeno članstvo u Savetu Evrope. Ne moramo da čekamo još 20 godina da bismo znali da li EU želi Srbiju u svom članstvu, biće dovoljno da glasaju ili ne glasaju protiv prijema teritorije u organizaciju koju čine države", saopštio je Vulin.
"Do sada smo naučili da potpis Evropske unije vredi koliko i Briselski sporazum, ali sada je prilika da vidimo koliko vredi i reč Sjedinjenih Američkih Država. Sama najava da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savet Evrope je već kršenje Vašingtonskog sporazuma i Priština će ili biti kažnjena i zaustavljena, ili će se pokazati da je protiv Srbije dozvoljena svaka laž i da za Srbe nema ni prava ni pravde", rekao je Vulin.
On dodaje da "ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost, kao što je proglasila i vojnu".
"Ako već neprijatelje ne možemo da izaberemo, hajde da bar biramo prijatelje", rekao je Vulin, komentarišući zahtev takozvanog Kosova za prijem u članstvo Saveta Evrope.
Podsetimo, Priština je danas i zvanično podnela zahtev za članstvo u SE, a javnost Srbije o tome je izvestio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je otvorio Sajam automobila. On je, obraćajući se medijima, rekao da je pre pet minuta dobio informaciju da je Priština podnela zahtev.
Iz Saveta Evrope je potvrđeno da je taj zahtev primljen.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala